Goed werkgeverschap

De pijlers onder goed werkgeverschap

Lang niet alle detacheringsbureaus hebben oog voor het goed begeleiden van hun interim-professionals. Soms voelen deze professionals zich meer thuis bij de opdrachtgever dan bij het detacheringsbureau zelf. Bij NuFlex doen we dat anders. Dit is hoe we investeren in goed werkgeverschap.

Binden

Vast contract

Drie, zes of op z’n best twaalf maanden: bij veel werkgevers begin je tegenwoordig standaard met een tijdelijk contract. Wij kiezen ervoor om gericht vaste contracten te geven. We investeren in een langdurige relatie, in de overtuiging dat zich dat terugbetaalt. Binnen een stabiel contract heb je de rust om te groeien in je functie, zodat je het beste uit jezelf kunt halen.

Baan in de regio

Als je bij ons onder contract bent, zoeken we – als je dat wilt – naar een interimfunctie bij jou in de regio. Voor de meeste mensen geldt dat ze hun woon-werkverkeer het liefst zo beperkt mogelijk houden. Hoe minder reistijd, hoe meer privétijd. Het is bovendien beter voor het milieu. En daarnaast is het gewoon fijn om te werken in de regio waarmee je je verbonden voelt.

Goede match

Als interim-professional kun je in sterk wisselende werkomgevingen gedetacheerd worden. Het is de kunst om er telkens weer voor te zorgen dat het werk goed aansluit. We steken veel tijd in een perfecte match, zodat je een baan krijgt die écht bij jou past. Met een goede inwerkperiode en – zo nodig – ‘training on the job’ zorgen we dat je je snel thuis voelt.

Boeien

Opleidingskansen

Je krijgt alle ruimte om door te groeien in je kennis en vaardigheden. In ons opleidingshuis vind je een breed aanbod aan vakspecifieke en persoonlijke ontwikkeltrajecten. Zo kun je je kennis verbreden of je specialiseren in een bepaald vakgebied. Vraagt je functie om een gerichte bijscholing? Dan zorgen we dat je deze kunt volgen.

In between jobs

Bij detacheringswerk zit je soms tijdelijk ‘tussen twee klussen’ in. Juist als je uit de rush van het gewone werk bent, is er tijd om je te richten op je eigen groei – én op die van je collega’s. In deze periode geven we je bijvoorbeeld ruimte om je kennis aan te scherpen en je expertise te delen met collega’s en opdrachtgevers. Bijvoorbeeld door het schrijven van een whitepaper en het coachen van onze young professionals.

Community

Ook al ben je gedetacheerd bij een gemeente, bij ons voel je je ook onderdeel van de NuFlex-community. Met borrels, kennissessies, intervisiebijeenkomsten en teambuildings zorgen we dat je andere interim-professionals en de vaste ‘crew’ van NuFlex kent. Er is plek om je verhaal te delen, samen plezier te maken en elkaar verder te helpen met tips en tricks.

Begeleiden

Coaching

Elke interimprofessional bij NuFlex wordt gekoppeld aan een talentmanager. Hij staat als coach aan de zijlijn om te kijken of je goed in je werk zit en of je meer ruimte nodig hebt om jezelf te ontwikkelen. Omdat hij regelmatig contact heeft, signaleert hij het snel als het niet zo lekker gaat. Zo kun je op tijd passende ondersteuning of begeleiding krijgen, zodat je niet uitvalt.

Afstand tot de arbeidsmarkt

Ook als je op afstand van de arbeidsmarkt staat, kun je bij ons terecht. We werken actief samen met UWV, werkservicepunten en reintegratiebureaus. Lukt het je als 55-plusser niet goed om werk te vinden, ben je door ziekte uit het arbeidsproces geraakt, ben je Wajonger? We kunnen je helpen om je talenten in te zetten in een passende functie.

Gezondheids- en vitaliteitsplan

Als je gezond wilt blijven, kun je beter vooraf investeren dan achteraf repareren. Daarom zijn we bezig met het ontwikkelen van een vitaliteitsplan dat jou helpt om fysiek en mentaal fit te blijven. Zo’n plan kan verschillende onderdelen bevatten, zoals een gratis sportabonnement en de optie voor kosteloze gesprekken met een psycholoog of bedrijfsmaatschappelijk werker.

Belonen

Salaris

Bij NuFlex krijg je een marktconform salaris dat meegroeit met je ervaring en capaciteiten. Mocht je onverhoopt langdurig ziek worden, dan betalen we je loon in het eerste jaar voor 100% door. Als je verplichte opleidingen moet volgen vanwege bijvoorbeeld een wetswijziging, vergoeden we die volledig.

Arbeidsvoorwaarden

Met goede secundaire arbeidsvoorwaarden maken we je werk extra plezierig. Zo krijg je een uitstekende reiskostenvergoeding, doorbetaling van onregelmatigheidstoeslag bij verlof, en – afhankelijk van je functie – een auto, laptop en/of telefoon van de zaak.

Pensioen

Vanaf de eerste dag dat je bij ons in dienst bent, bouw je een comfortabel pensioen op. Dat pensioen is niet afhankelijk van de plek waar je bent gedetacheerd. Heb je in het verleden in overheidsdienst gewerkt en een pensioen bij ABP opgebouwd? Dan kun je ervoor kiezen om dit pensioen bij ons voort te zetten.

Professionals aan het woord
"De ervaring die ik opdoe bij de ene klant, kan ik delen bij de andere"

Randy van de Rhee

Lees het verhaal