SROI (Social Return on Investment)

SROI

Van de ‘kaartenbak’ naar de werkvloer

Jan-Willem was na een scheiding de grip op het leven kwijt. Door verslavingsproblematiek verloor hij zijn baan en kwam in de bijstand. Met goede begeleiding vecht hij zich nu weer omhoog. De volgende stap op zijn to-dolijst: een nieuwe baan. Soraya raakte door langdurige ziekte uit het arbeidsproces. Haar gezondheid is stabiel, maar kwetsbaar. Terugkeren in haar oude functie zit er niet in, maar een deeltijdbaan met beperkte verantwoordelijkheden ziet ze wel zitten. En Jaap is een typische drop-out: vastgelopen in z’n studie, van school gegaan en nu hangend tussen wal en schip …

Deelnemen

Iedere gemeente in Nederland heeft een ‘kaartenbak’ met mensen zoals Jaap, Soraya en Jan-Willem. Personen met afstand tot de arbeidsmarkt, zo heet het wat klinisch. Maar achter die titel gaan levensechte mensen schuil met soms tragische verhalen. Om wat voor reden dan ook lukt het hun niet – of niet meer – om deel te nemen aan het werkende leven. En dat grijpt in. Voor de meeste mensen is het moeilijk om aan de zijlijn te staan. Het doet je goed als je weer kunt meedoen en je capaciteiten kunt inzetten. Het inzetten van je talenten maakt je leven betekenisvol. Maar soms komen mensen ongewild op afstand van de arbeidsmarkt te staan. Wij helpen om de stap terug te zetten.

Kansen creëren

NuFlex zet zich in om deze mensen terug te leiden naar een duurzame baan die past bij hun wensen en mogelijkheden. We doen dit niet alleen omdat Social Return on Investment (SROI) een eis is van onze opdrachtgevers, maar vooral omdat het in ons DNA zit. Door ook actief te zijn binnen het sociaal domein kennen we de wereld achter de kaartenbak dus vanuit de praktijk van ons werk

Werkervaringsplekken

De afgelopen jaren is het ons gelukt om een mooi aantal interim-professionals met afstand tot de arbeidsmarkt, in te zetten op een opdracht. Iets waar we heel trots op zijn. We verzetten veel werk om hen terug te krijgen op de werkvloer. Door gerichte scholing en actieve begeleiding kunnen ze nieuwe stappen zetten. Op werkervaringsplekken kunnen ze vakkennis, vaardigheden en vertrouwen opdoen. Zo krijgen ze de ruimte om zich in hun eigen tempo te ontwikkelen – vaak met verrassend resultaat.

 

Win-winsituatie

Deze re-integratieprocessen zijn niet alleen winst voor de mensen om wie het gaat. Ook voor gemeenten en (andere) werkgevers is het een win-winsituatie. Het mes snijdt aan twee kanten: de kaartenbak van de gemeente raakt leger en openstaande vacatures worden vervuld. Mensen die noodgedwongen stilstonden, komen weer in beweging – en dat brengt een flow die breder voelbaar is in de lokale samenleving. Daar werken we graag aan mee.

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.