NuFlex vangt per direct wisselingen in de werkdruk op!

NuFlex is een jonge onderneming, die vanuit een samenwerkingsverband op een unieke wijze studenten en (young) professionals binnen onder andere het Onderwijs en de Overheid inzet. Op een school of bij een gemeente ontstaan geregeld uitdagingen rondom de inzet van medewerkers in onverwachte situaties, of taken waar de eigen collega’s onvoldoende tijd voor hebben. Uitval van de vaste krachten of een piekbelasting in de werkdruk zijn hiervan voorbeelden. Het zijn die momenten dat er extra handen nodig én nu dus beschikbaar zijn!

Samenwerken met NuFlex betekent dat wij voor onze opdrachtgevers een flexibele schil van HBO- en WO-studenten creëren waaruit ‘naar behoefte’ geput kan worden. Dit geeft opdrachtgevers de mogelijkheid de kwaliteit binnen de organisatie te verhogen en kosten te besparen door de bezetting te plussen wanneer dat nodig is. Er kan zelfs naar de ideale balans tussen flexibele- en vaste inzet toe worden gewerkt. De NuFlex’ers zijn in allerlei rollen per direct, op uurbasis en ook ‘s avond en in het weekend beschikbaar.

NuFlex staat voor een goede zorg voor haar medewerkers. Wij zijn daarin de enige organisatie in haar soort die samenwerkt met de Hostmanship Group en onze medewerkers opleidt in deze manier van denken. De nadruk bij onze aanpak ligt op gezamenlijk. Wij denken namelijk in partnerships: zowel met de opdrachtgever als met onze medewerker. En in plaats van alleen binnen de markt te werken, zoeken en vinden wij samenwerking met andere partijen. Dit om onze opdrachtgevers een volledig ontzorgingspakket aan te bieden, waarbij kwaliteit en flexibiliteit de hoogste prioriteit hebben. Wij maken tenslotte samen het verschil! Zelf hebben wij, onze partners en ambassadeurs jarenlange ervaring binnen de werkvelden waar de NuFlex’ers aan de slag gaan. Dat maakt dat wij vanuit verbinding met onze opdrachtgevers meedenken, buiten de gebaande paden weten te treden en aan duurzame relaties bouwen.

Kernwoorden van de samenwerking zijn altijd: flexibele ontzorging en kwaliteit vanuit een partnership. Dit zonder afnameverplichting en met de laagste prijsgarantie.

Our flexibility will make you smile!

Talenten Motivatie Analyse

Een goede match tussen het profiel van de (toekomstige) medewerker en de rol van de medewerker schept de voorwaarde om hem optimaal te laten functioneren. Een medewerker zit in zijn kracht als het werk past bij zijn drijfveren, natuurlijke talenten en voorkeursgedrag. TMA ondersteunt bij het maken van die match.

VERSCHILLENDE NIVEAUS

TMA sluit naadloos aan bij de processen die nodig zijn om talenten binnen uw organisatie optimaal te benutten. Dit doen wij op verschillende niveaus:

  • individuele talentontwikkeling
  • teamontwikkeling
  • organisatieontwikkeling

TMA ondersteunt in de breedte van bovengenoemde processen; van werving & selectie tot en met het samenstellen van een team. Door middel van een groepsanalyse kunnen wij de puzzel leggen van individuele medewerkers naar een team.

MOGELIJKHEDEN TMA

NuFlex gebruikt TMA bij de volgende vraagstukken:
  • werving & selectie 
  • teamontwikkeling
  • persoonlijke ontwikkeling 
  • beoordeling 
  • mobiliteit 
  • re-integratie

CONTEXT EN TEAMS

Naast drijfveren, talenten en competenties wordt het gedrag van medewerkers beïnvloed door de omgeving. Door de invloed van de omgeving te matchen met de talenten en drijfveren zorgen wij voor een optimaal werkend team. U en uw team krijgen inzicht of en hoe de drijfveren/talenten en de competenties / capaciteiten aanvullend op elkaar zijn. Onze gecertificeerde coaches en adviseurs begeleiden uw organisatie en teams professioneel bij ontwikkelen, leren en het in lijn brengen van de organisatiedoelen met de persoonlijke en teamdoelen.

Duurzame inzetbaarheid

Duurzaam verbinden wil ook zeggen dat u continu bezig bent met het versterken van de talenten van medewerkers. De context is daarbij wezenlijk: goed selecteren, ontwikkelen en beoordelen versterkt uw organisatie en de directe (werk)omgeving van de medewerker.

Rapportage

TMA kent een hoge mate van acceptatie bij de kandidaten o.a. door een uitstekende voorspellende waarde, als ook de sterk positieve en onderscheidende manier waarop wordt gerapporteerd. TMA geeft de kandidaat inzicht en confronteert; TMA veroordeelt nooit, maar gaat uit van talenten.